DSIM helped me to get my first job with Yahoo India

29/09/2016
success stories-dsim
shobhith-dsim

An Interview with Mr. Shobhith MMJ, Ad Operations – Specialist at Yahoo India and DSIM’s Ex-trainee

In an interesting session, he allows us to know how learning digital marketing, post an MBA course, helped him to obtain his dream job with the name that individuals purely wish to get associated with.

Q1. Hi Shobhith, heartiest congratulations for getting your first job with Yahoo India. Going further, we would be happy to know somewhat more about your qualification?
Ans. Thanks a lot! I pursued BBM, then, MBA and a short time later Digital Marketing Training at DSIM, with a purpose to clench the tactful learning of marketing in demand.
Q2. Indeed, even after having an MBA degree, you skipped career alternatives and went for Digital Marketing Training, why so?
Ans. After completing my MBA, I began paying attention to career options and wherever went was offered with typical marketing jobs that seized field responsibilities. In spite of the fact that marketing was my strength and I wanted to be in the circle anyway, yet I never preferred to do the field work where you have to travel throughout the day, all along. I wanted to embrace ease and convenience while doing my most loved work and that was the motivation behind why I chose digital marketing, a single click and there you go putting in endeavors and bringing the result.
Q3. Why DSIM, what was the reason that you picked it over several others present in your own city Bangalore and the nation over?
Ans. When I was in pursuit of finding digital marketing training institutes, I saw Delhi School of Internet Marketing amongst top 10 names on web and probing further became acquainted that it had center in Bangalore too. So what, seeing the particulars, I was complimented and chose to go with the name.
Q4. Will you please brief us about the interview procedure, so that it could be helpful for readers to get an introductory idea?
Ans. I appeared there in 4 rounds, first was of aptitude test, continuing further with HR and f2f round with Project Manager respectively. Last round was taken by Director- Ad Operations.
Q5. What helped you most to crack the interview and grab the offer?
Ans. When they saw the Google certifications given by DSIM, they got truly impressed. Then, questions were asked on digital marketing and here I would earnestly say thank you to DSIM, because its course made me know the maximum of the subject. Majority of questions were identified with Adwords as my department is of advertisements.
Q6. How was the journey with DSIM, your sight and experience please?
Ans. I really enjoyed, throughout the course. It almost shows you everything in comparison to others who offer constrained knowledge and specialization in fewer modules. Post training, I was sufficiently capable to choose my area of interest for further exploration. When I came here, I was not certain that what I would be offered with. However, I received more than my expectations and got a marketing job where I need not to share field responsibilities. He giggles mightily.
Q7. Did you find that DSIM’s training program helped you to mark your entry there?
Ans. Yes obviously, essentially this is a training program that teaches you A-Z of digital marketing. I learned a lot whereas my personal interest was somewhat inclined towards Adwords, Analytics, SEO and Social Media marketing. When I appeared for the interview, genuinely the learning and the hands-on efficiency gained through training helped me to get it done.
Q8. How would you rate DSIM’s training program on a scale of 10?
Ans. I would give 9/10, counting trainers’ experiences, course structure, delivery-method and the practical sessions.
Q9. So, what you have kept in your mind to accomplish further i.e. your future plans?
Ans. At present, I have plans to work for Yahoo India and accordingly to lift prized knowledge and experience. Following 5-7 years down the line, I have plans to step into entrepreneurship as well. Let’s see what happens
Q10. Where you see digital marketing in future?
Ans. As I told you earlier, this is a next- level of marketing. Everything will be on the web in coming years and the buzz circumventing says that you can’t deny its significance and usability. Even, today businesses are battling a ton to gain & hold customers if in case they are not present online. The era has become digital and this will continue further grasping the advancement where you as a business person, shop owner, entrepreneur or a marketer would need to go digital.
Q11. Any specific suggestion to individuals who wish to explore career opportunities with big names like Yahoo, Google?
Ans. These names take a trial of your knowledge. The information at long last helps you get connected with them. Be confident and informed about the subject, this will without a doubt help you get into the spot.
Q12. What would be your message to young fellows anticipating to begin their career in digital marketing?
Ans. If you have plans to venture into this industry, you have to stay focused. Be patient and keep on learning. With the consistency and knowledge, when the opportune time will come, your attempts will definitely help you accomplish whatever you would have longed for.
It was really great talking to you Shobhith, we wish you luck for your future undertakings and hope you make several career happenings further. Much obliged to you for giving the valuable time
Mr. Shobhith completed his Digital marketing training from Delhi School of Internet Marketing in May 2016.
Share Button
Advanced
Digital Marketing Training Program
for professionals & job seekers
Learn how to market a business online just like experts & agencies do it.
Learn from real practitioners not just trainers.

Watch DSIM Trainees Celebrating Last Day of Batch

Watch Demo